1000 I UNA NINEKA

1000 I UNA NINEKA


....Per què mai donem tant com quan el que reben és esperança....

martes, 17 de julio de 2012

QUI ÉS NINEKA?

Algunes/uns de vosaltres m'heu preguntat en els tallers tant del Centre com d'Almeda, si no hi havia en el blog una presentació del projecte 1000 I UNA NINEKA.
Teniu tota la raó.
Així que us deixó  una entrada amb un breu resum i us inserto el full que vàrem donar el día de la presentació del projecte en el Castell de Cornellà.
Ara podreu dirigir a tothom que us pregunti que la descripció del projecte esta en el blog.
Els cartells de difussió de projecte aviat estaran dissenyats, ja falta poc.

Una abraçada molt forta per tothom!!

PROJECTE 1000 I UNA NINEKA
Nineka és una agulla de roba, un penjoll, un record....
El que vulgueu.
Vaig patentar el seu un mes abans del diagnòstic de la malaltia del meu fill, però ja portava un any fent-les.
Després, en les llargues estades de l'Hospital, acompanyant-lo mentre feia el tractament, vaig pensar que les podria vendre per a recaptar fons per a la investigació i recerca del càncer infantil.
Així que ja us podeu imaginar la habitació de l'Arnau: sempre estava plena de fils i teles, i les altres mares venien i me’n compraven.
Així, la meva primera aportació a la Fundació va ser de 200 €, estava súper contenta!.
Quan  l'Arnau va marxar, vaig guardar la caixa de les boles, de les teles ... i no en vaig voler saber res...
Però, cada cop que obria l'armari i veia la caixa, escoltava dins meu: “Mare, has de continuar amb les NINEKES! Tu pots ajudar els altres!”
Així que ho vaig comentar a la Tinenta d’Alcalde de Polítiques de Ciutadania Rocio Garcia , i, gràcies al suport de l’Ajuntament, i a unes mares meravelloses i solidàries, que van respondre a la nostra invitació, vàrem poder realitzar el primer taller del projecte 1000 i una nineka.
Han estat  636 €  els diners que  hem aconseguit amb  la venda de NINEKES el passat 13 de Maig, Dia Internacional de les Famílies, que vam presentar el nostre projecte en societat, i gràcies a totes les mares de les AMPAs que, solidàriament, van començar a comprar més material i  fer més NINEKES.
Ara tenim una fita de més  envergadura: hem de fer 1001 NINEKA, i necessitem ajuda , la vostra ajuda i la de tothom que és vulgui comprometre amb el projecte.

 PERQUÈ 1001 IUNA ?
Perquè són més de 1000 casos de diagnòstic de la malaltia a l’any en el nostre país.
Som més de 1000 famílies que només tenim en ment una paraula: "la cura".
Malgrat els avenços en la investigació, encara hi falta molt per descobrir i el càncer és la primera causa de mort infantil i juvenil.

Farem 1000 i una NINEKA, i les exposarem en el Castell de Cornellà el dia 14 de febrer del 2013 en commemoració del, Dia Internacional del Càncer Infantil. L’exposició durarà tres setmanes.

QUI LES FARÀ
Totes les persones que es comprometin amb el projecte: mares, pares, àvies, avis, nens nenes...tothom que hi vulgui participar

COM ENS ORGANITZAREM?
Per barris: cada barri tindrà  dues mestres, i organitzarem els tallers en funció de les persones inscrites per barris, i en el horaris que consensuïn les mestres i les participants.
Sempre, un dia a la setmana hi haurà un taller tutorial rotatiu per barris pels quals aniré passant.  El meu taller serà sempre de 19 a 20,30 i en el dia acordad  segons el  barri.
Així revisaré com aneu, quantes heu fet, faré un control de qualitat, etc....

SUPORT ECONÒMIC?
Hem obert un nº de compte.. Caixa Catalunya 2013 32 11 640200147996, ja que potser que algú vulgui participar en el projecte però no fent  NINEKAS, si no aportant diners, parlo d’ entitats esportives, culturals etc...
Les aportacions serviran per a comprar material; poden ser  de qualsevol quantitat, ja que per al grup en són d’una gran ajuda.

AUTOFINANÇAMENT
Els  grups s’ autofinanciaràn   a través de les AMPA, o  cada persona individual  que s’apunti al projecte haurà de comprar el material per fer les seves NINEKAS. El número ideal seria poder reunir a 50 mares, així cada una n’hauria de fer 20. El cost  particular de fer 20 NINEKAS no suposarà més de 20€ per persona; (d`entre altres materiales es necessiten filferro, boles de fusta, fils etc.) penseu que alguns col·laboradors (botigues, dissenyadors) ens han fet aportacions de teles i guarniments, i que també podem aprofitar roba de casa que ja no utilitzem... i deixar volar la creativitat, que segur que se’ns acudeix reciclar més materials!!!.


Us podeu organitzar per grups de barri  per a comprar el material.
En el blog http://miliunanineka.blogspot.com.es també hi haurà informació de les botigues que ens poden proporcionar el material, tutorials, etc..
LA VENDA:
Cada autora s’encarregarà de la venda de les seves NINEKES de manera anticipada; això vol dir que, abans de la exposició, gran part,  ja estaran venudes. Hi haurà un catàleg de cada autora i de les NINEKAS que estàn fent. El catàleg s’anirà ampliant a mida que es vagi treballant . Cada NINEKA portarà el nom de l’autora i un número de l’1 al 20 (sempre que siguem 50 mares). Els diners recollits s’ entregaran a la responsable de contabilitat a traves de les mestres de barri.
Els dies de l’ exposició al Castell i hauran NINEKES disponibles per a la venta.

Necessitem avançar en la recerca i investigació del càncer infantil.
Necessitem de la vostra ajuda per arribar a fer 1000 I UNA NINEKA.
A més a més gaudirem de  bones estones despertant la nostra creativitat.

Gràcies a tothom!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario